Pedagoginė PSD* žvaigždė vėl patekėjo

Kaip gi nepasigirt visai blogosferai (:

Kas pamena, kas nepamena, o kas šiaip metų senumo mano įrašų nėra skaitę, tai trumpa santrauka: Linkopingo universitete visi doktorantai privalo 10% savo laiko atiduot dėstymui. Tuo pačiu ir visi privalo išklausyt pedagogikos kursą. Kursas man buvo didžiulė kančia, nes reikėdavo sedėt ir visa dieną pezėt iš tuščio į kiaurą, tą pati per ta patį, be jokių akivaizdžių naujai įsisavinamų faktų. Pedagogikos kursą vainikavo užduotis parašyt esė pasirinkta pedagogine tema, svarbiausias kriterijus buvo rašyt savo mintis, o ne atbert kaip referatą visokius faktus. Kaip bebūtų keista, bet sublizgėjau aš toj esė ir dėstytojas apžavėjau. Kas matė mano pažaliavusią veido odą ir stiklines akis deadline’o išvakarėse, tas supras koks tai buvo džiaugsmas ((:

Na, tiek to, išlaikiau ir užbaigiau tą tuščia-pliurpaliavimo kursą, šiaip ne taip atsigavau ir visas atseit “įgautas” žinias palaidojau, o ką toj nuostabioj esė rašiau jau irgi nelabai pamenu.

Bet va pasirodo tokį didelį įspūdį palikau tada su savo skiedalynėmis, kad prieš porą savaičių gavau laišką iš naujos pedagogikos dėstytojos. Jai mano rašliavą užrodė senosios dėstytojos, o ją taip sužavėjo visa ta  mano taip vadinama esė, kad ji norėtų ją viešai demonstruot kaip pavyzdį šiūmetiniams studentams. Gerai kad sedėjau, o tai būčiau iš juoko ir nuostabos nukritus ((: Aišku sutikimą daviau, tegu visi žino kaip aš nuostabiai rašau…

Istorijos moralas: Va taip ir būn. Chaltūrini, chaltūrini ir netyčia gerai padarai ir sau, ir dar ateities kartoms apie tave pasakoja.

* PSD – Pedagogikos Skiedžiamasis Darbas

5 thoughts on “Pedagoginė PSD* žvaigždė vėl patekėjo

  1. Sekasi ten, kur neįdomu, o kur įdomu nesiseka.
    O tai papasakok, kodėl tau taip faina daryti tą kitą dalyką, ne pedagoginį?

    Like

  2. faktas, kad fizikai-shyzikai yra nučiuožę, bet man net baisu įsivaizduoti žmogų, kurį vežtų pedagogika taip kaip fizikus(-es!) veža fizika. creepy.

    Like

  3. Po lietuviškų univerų – iš vis keista, kad dėstytuvai taip nuodugniai skaito tos visokius referatus (ypač tokiom temom :D) ir dar paskui analizės reziumę atsiunčia – dėl ko čia taip sugraudino tas referatas. ;)

    Like

  4. vat ir man klausimas, Aleksanderi. na, gal taip buvo dėl to, kad maždaug 90% kurso dalyvių dažniausiai nucopypastina referatą iš wikipedijos ir pan, vietoj to kad savo žodžiais rašytų savo mintis. tai tame kontekste aš labai gerai atrodžiau ((:

    red_apples – creepy, indeed. bet įtariu, kad tikrai būna. mes turbūt kažką taip pat labai gasdinam ((:

    Like

Leave a comment