Ledukinis grožis

Kad jau pūga už lango (pagaliau!), tai galvoju reik žiemine tematika menu pasidalint (: Sekmadienį išlindom su Brangiuoju pasivaikščiot, tai kelių pakraščiuose prisižiūrėjom reto grožio leduko.

Niekad anksčiau nebuvau mačius tokių keistų struktūrų (: Po apačia – tuščia, ir lyg koks trafaretas – sienelės storos, o tarp jų lengva net pirštu išmušt ploną ploną leduką

Dar šiek tiek pašliaužiojus pakelėmis radom ir užgimimo momentą (:

Mano teorija: kažkokiu būdu pradeda kauptis šerkšnas ant ledo ir matyt tą dieną buvo nuotaika šerkšnuotis trikampėmis struktūromis. Specifinis pradinių sąlygų, drėgmės, vėjo, temperatūrų svyravimo ir kitų parametrų derinys? O po to, matyt kai pašyla, pašąla, tarpuose išplonėja, sijos sustorėja, apačioj iš vis viskas dingsta ir va tai tau ta-daam (:

Beje, turbūt pirmą kartą man gerai suveike “Auto level” funkcija Paint.NET programoje (freeware Photoshop alternatyva) ir nuotraukos tapo daug dramatiškesnės, nei originalai. O dar kol tvarkiau nuotrauka (o siaube, darbo metu), ir pro šalį ėjo kolega doktorantas, tai jo pirmas klausimas buvo ar čia savo bandinio nuotraukas iš mikroskopo žiūriu ((: žodžiu, beveik išsisukau, gaila, kad meluot nemoku. Nes jei auginčiau kokius nanosiūlus (nanorods), tai beveik panašu… Ar pvz minerologija žavėčiausi…

Gamta yra jėga (:

12 thoughts on “Ledukinis grožis

  1. kai perskaičiau ” šerkšnuotis trikampėmis struktūromis.” galvoje mintis: “prašau prašau prašau, tik ne tai”.. Pasenusi būsi kaip mano mama, kuri penkių metų vaikui (man) aiškino, prie kokių temperatūrų užšąla vanduo ir kodėl poliarinės meškos per ledą eina išsižergusios (ten visokie svorio centrai ir t.t.). Bet šiaip tai va, dabar jau žinau, kaip tie ledukai tokie susiformuoja. Edukologinis šviečiamasis įrašas sakyčiau. ai giv jų tuop greid.

    Like

  2. Tai dabar lauksiu kol paaiškinsi kaip kitokios struktūros susišerkšnuoja, nes dievaži ne tik trikampes esu mačiusi:))
    Nuotraukos superinės:)

    Like

  3. Finlandija – hahaha, tikrai busiu tokia, jega kad matai jau dabar mano ateiti ((: o del mesku nezinojau, aciu. o del edukologiskumo ir svieciamumo sio iraso tai ten tik mano teorija, neprisiimu jokios atsakomybes jei neteisingai isivaizduoju (:
    septyni – TAIP! Spek, kuo tiems ledukams baiges? ((: na, ant paciu graziausiu gaila buvo lipt, bet visa kita begediskai istraiskem, mmmm.
    lorca – sugalvojau! kadangi ledas – kristaline struktura, o kristaliniu strukturu buna daug ivairiu, tai priklausomai nuo pvz pavirsiaus temperaturos ir dregmes gali skirtingoms strukturoms but patogiau formuotis del to kad ju energija zemesne nei kitu. siuo konkreciu atveju laimejo trikampiukai… itikinamai skamba?

    Like

  4. Beveik, shiny:)) Reiškia, kad jei bus apvalios struktūros, tai buvo toks paviršiaus, temperatūros ir drėgmės dreifas? Nieks niekam nieko nenorėjo įrodyt?:))

    Like

  5. pagalvojau ir sugalvojau, kad jei strukturos apvalios vadinasi nebuvo jokio vejo ir pradinis pavirsius labai lygus, ty i visas puses formuotis reikia vienodu pastangu. kaip jega nusisnekinet ((:

    Like

  6. Latentinis :D Aš dabar tyrinėju modeliavimo sistemas, kurios teoriškai galėtų kažką tokio sukurti, bet kol kas žinių nepakanka :).

    Like

Leave a comment